Noul motor Ford Ecoboost de 1.5 litri

    Pe 11 Aprilie 2013 Ford a anunțat introducerea unui nou membru în familia Ecoboost. Noul motor are 4 cilindri și o cilindree de 1.5 litri. Producția motorului, al cincilea membru al gamei Ecoboost, va demara la fabrica Ford de la Craiova.

Motorul Ford 1.5 litri Ecoboost

Foto: Motorul Ford Ecoboost 1.5 litri
Sursa: Ford

    Primul automobil echipat cu motorul de 1.5 litri Ecoboost va fi noul Ford Mondeo. Acesta va fi prezentat la salonul auto de la Shanghai din 2013. Pe piața nord americana motorul va echipa Ford Fusion iar în Europa Ford Mondeo.

    Motorul are o importanță deosebită pe piața chineză deoarece legislația prevede reduceri de taxe pentru automobilele cu cilindreea sub 1.5 litri.

    Noul motor beneficiază de tehnologiile consacrate gamei Ecoboost:

Motorul Ford 1.5 litri Ecoboost

Foto: Motorul Ford Ecoboost 1.5 litri
Sursa: Ford

    Adițional, va avea galerie de evacuare integrată (similar cu motorul de 1.0 litri Ecoboost) și o serie de noi tehnologii pentru gama Ecoboost:

  • pompă de apă activată electronic (cu ambreiaj de cuplare comandat de calculatorul de injecție)
  • radiator cu lichid pentru răcirea aerului de admisie comprimat (intercooler)

    Din punct de vedere al performanțelor dinamice motorul 1.5 Ecoboost se situează la aproximativ aceleași valori cu motorul de 1.6 litri Ecoboost: putere maximă de 150 CP și un cuplu motor de 240 Nm. Comparativ cu același motor, consumul de combustibil și emisiile poluate sunt mai reduse.

Pentru a comenta articolul trebuie să vă înregistrați!

Comentarii

kent09
Miercuri, 03 August 2016 Votează 5 / 5Votează 5 / 5Votează 5 / 5Votează 5 / 5Votează 5 / 5

Login

Logo motorul anului